Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Octombrie 2020
Vizualizari: 159
Comentează add

Guvernul va dezbate un proiect de ordonanță privind angajarea fără concurs a 200 de medici rezidenţi.

Angajarea fără concurs a 200 de medici rezidenţi

radiojurnal

Foto: DSU

Guvernul și-a propus să continue în ședința din această săptămână dezbaterea unui proiect ordonanța de urgență elaborată de Ministerul de Interne și de Ministerul Sănătății, care va permite angajarea, fără concurs, a 200 de medici care au trecut examenul de specialitate și care vor finaliza rezidențiatul.

Reporter: Andrei Șerban - "Tinerii medici ar urmă să ocupe posturi fără concurs la următoarele specialități: terapie intensivă, urgență, infecțioase, epidemiologie și radiologie.

Șeful cancelariei premierului, Ionel Dancă, spunea că acești medici vor fi angajați mai întâi pe o perioadă determinată de șase luni, după care vor putea să ocupe posturile fără concurs.

Ionel Dancă: "Practic, se creează cadrul, prin această ordonanță de urgență, pentru angajarea acestor medici rezidenți cu contracte pe perioadă determinată de șase luni, contracte temporare, însă avantajul pe care acești tineri medici îl vor avea este că vor putea fi detașați în diverse unități spitalicești, unde există nevoie de astfel de specialiști, și acolo unde există posturi vacante, după expirarea perioadei de șase luni contractuale, vor putea ocupa posturile vacante fără concurs. "

Acest proiect de ordonanță de urgență a fost dezbătut în prima lectură în cadrul ședinței de guvern de săptămâna trecută."


Etichete (ii)virusmedici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live