Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

1 Decembrie 2017
Vizualizari: 4653
Comentează add

Aproximativ 720 000 de români poartă numele Sfântului Andrei în diversele sale variante.

Andrei - un nume tot mai îndrăgit de români

remus-radulescu

Foto. Basilica.ro.

În ultimii ani, tot mai mulţi părinţi aleg să pună numele Andrei copiilor lor. Aşa se face că sunt aproximativ 720 000 de români care se cheamă Andre, Andreea, sau alte derivate. 

Într-un clasament al numelor, Andrei vine foarte tare din urmă după Maria, Ion, Gheorghe, Elena şi Nicolae. De ce e preferat numele lui Andrei?

Cred ca sunt cel puţin două motive. Primul: faptul că în 1994 Sfântul Andrei a fost trecut cu roşu în calendar, iar în 1997, el a fost declarat ca ocrotitor spiritual al României.

Părinţii au pus numele lui Andrei copiilor lor probabil dintr-un sentiment patriotic. Au gândit că e numele unui sfânt care are o legătură specială cu românii.

Al doilea motiv cred că a fost semnificaţia numelui. Andrei vine de la grecescul "andria" care înseamnă bărbăţie, curaj. Şi cum credem că numele defineşte şi ceva din caracterul celui ce-l poartă, e lesne de înţeles dorinţa unor părinţi de a avea copii îndrăzneţi.

Şi mai este un motiv: admiraţia şi recunoştinţa faţă de Apostolul Andrei care a călcat pe o bucată din pământul românesc şi care a aruncat aici sămânţa credinţei creştine 


Etichete AndreinumeRomaniaocrotitorcurajbarbatieindraznealacopiiparinti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live