Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

15 Octombrie 2019
Vizualizari: 323
Comentează add

Autorităţile propun punerea sub acuzare a căpitanului unui vapor de mari dimensiuni, care intrase în coliziune cu o navă de agrement.

Anchetă finalizată în cazul accidentului naval de la Budapesta

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

 

Poliţia ungară a anunţat marţi, 15 octombrie , că a finalizat ancheta în cazul accidentului naval înregistrat în luna mai pe Dunăre, soldat cu moartea a 28 de persoane.

Autorităţile propun punerea sub acuzare a căpitanului unui vapor de mari dimensiuni, care intrase în coliziune cu o navă de agrement, la bordul careia se aflau mai mulţi turişti sud-coreeni.

Căpitanul vaporului, respectiv un bărbat cu cetăţenie ucraineană, se află în prezent în arest preventiv, iar anchetatorii consideră că acesta se face vinovat de cauzarea din neglijenţă a accidentului soldat cu multe victime, dar poate fi tras la răspundere şi pentru că nu a luat măsuri pentru acordarea de ajutor persoanele aflate la bordul celeilalte nave.

Potrivit poliţiei, acesta a declarat în timpul audierilor că pur şi simplu nu observase nava care se deplasa în faţa vaporului. În data de 29 mai, vaporul condus de cetăţeanul ucrainean a intrat în coliziune cu o navă de agrement în apropierea podului Margareta din Budapesta, aceasta din urmă scufundându-se în doar câteva secunde în apele Dunării.

La bordul navei de agrement se aflau doi cetăţeni ungari şi 33 de turişti sud-coreeni, reuşindu-se atunci salvarea a doar şapte persoane din Coreea de Sud.


Etichete DunăreBudapestaaccidenttragedienavevapor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live