Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

19 August 2019
Vizualizari: 725
Comentează add

Cercetare extinsă în cazul celor doi poliţişti din Galaţi care au ignorat-o pe minora de 14 ani care sângera pe stradă.

Anchetă extinsă în cazul fetiței din Galați "ignorată de polițiști"

maria-mandita-galati

FOTO: facebook.com/ministeruldeinterne.

Procurorii din Galaţi au extins cercetarea în cazul fetiţei de 14 ani care, pe 3 august, a fost filmată în timp ce sângera pe stradă şi a fost ignorată de doi poliţişti aflaţi în timpul serviciului.

Potrivit corespondentei Radio România Actualităţi Maria Măndiţă, pentru lipsa de reacţie a poliţiştilor, un ONG a depus plângere la parchet, astfel că se va face urmărirea penală in rem cu privire la savârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Cei doi agenţi sunt cercetaţi disciplinar şi de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi.

Adolescenta, care era instituţionalizată, a fost internată la Spitalul Judeţean Galaţi aproape două săptămâni.

Minora a fost externată şi se află la o casă de tip familial din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

 

Într-o filmare cei doi agenți "pot fi văzuți cum asistă impasibili în mașina în care patrulau, în timp ce trecătorii încearcă să ajute fata"

La Galaţi, doi poliţişti, un bărbat şi o femeie, sunt cercetaţi disciplinar după ce au apărut pe o reţea de socializare, într-o înregistrare video în care privesc fără să intervină o minoră care sângerează.

Cazul s-a petrecut pe 3 august 2019, sâmbătă seara, după ora 20:00.

Copila, care a împlinit 14 ani, a fost filmată de o femeie care a insistat în fața polițiștilor să cheme ambulanță, având în vedere faptul că fata sângera vizibil.

În filmare, însă, cei doi agenți pot fi văzuți cum asistă impasibili în mașina în care patrulau, în timp ce trecătorii încearcă să ajute fata. Imaginile filmate și postate pe rețeaua de socializare au devenit virale, iar Inspectoratul Județean de Poliție Galați a deschis o anchetă disciplinară în cazul celor doi polițiști.

Totodată, Poliția Galați mai informează că "minora care apare în imagine a fost transportată la spital de un echipaj de salvare, iar în funcție de rezultatul verificărilor și a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracțiuni".

Pe de altă parte, Direcția Județeană pentru Protecția Copilului Galați a deschis o anchetă, având în vedere că fata crește într-un centru de plasament.

Sâmbăta (3 august), aceasta a plecat din centru cu un bilet de voie pentru intervalul orar 17:00 - 20:00, moment în care se pare că aceasta s-a întâlnit cu prietenul ei, un adolescent de 15 ani cu care se mai întâlnise înainte de trei ori.


Etichete galatipolitistiminora de 14 anifetitaignoratasangeraparchetongdaspc galati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live