Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Marţi, 16 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Aprilie 2020
Vizualizari: 1352
Comentează add

Autoritățile sanitare din județul Iași încep o anchetă epidemiologică la Târgu Frumos, după ce preotul și dascălul bisericii lipovenești din oraș au fost diagnosticați cu Covid-19.

Anchetă epidemiologică în Iași. Un preot și un dascăl, confirmați cu Covid

radiojurnal

Arhivă foto.

Autoritățile sanitare din județul Iași încep azi o anchetă epidemiologică la Târgu Frumos, după ce preotul și dascălul bisericii lipovenești din oraș au fost diagnosticați cu coronavirus.
 
În pofida restricțiilor, cei doi au mers din casă în casă, la credincioșii din comunitate, așa cum se obișnuiește înaintea Paștelui.
 
Comunitatea de lipoveni din Târgu Frumos are aproximativ 700 de mmebri, dar potrivit primatârului, Ionel Vătămanu, doar o parte dintre aceștia ar fi acceptat vizita preotului. Ancheta epidemiologică urmează să stabilească de câte persoane este vorba, iar testarea va fi făcută în funcție de simptomatologie, precizează purtătorul de cuvânt al DSP Iași, Marius Voicescu.
 

Marius Voicescu: În momentul de față, nu avem definitivată o listă a tuturor celor care au venit în contact cu persoanele confirmate. Ancheta este în plină desfășurare, angajații Direcției de Sănătate Publică colaborează în acest sens cu Primăria din Târgu Frumos; și ce mai putem spune e faptul că persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus sunt internate în spital, unde, desigur, li se administrează tratament.
 
 
 
(RS)

Etichete Iașianchetă epidemiologicăTârgu Frumos(RS)coronaviruspreotdascallipoveni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live