Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

18 Iulie 2018
Vizualizari: 891
Comentează add

În accidentul de la mina Lupeni şi-a pierdut viaţa un miner, iar altul a fost rănit.

Anchetă a ITM Hunedoara în cazul accidentului de la mina Lupeni

ilie-pintea

 Foto: ISU Hunedoara.

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Hunedoara şi Administraţia Complexului Energetic au început o anchetă în cazul accidentului de muncă de la mina Lupeni în care şi-a pierdut viaţa un miner, iar unul a fost rănit.

La faţa locului a sosit şi o echipă trimisă de Ministerul Energiei, care va participa la investigaţii.

Evenimentul s-a produs în jurul orei 8:00, la schimbul unu, într-un abataj aflat la aproape 500 de metri în subteran, iar în surpare au fost prinşi doi mineri care se aflau în frontul de lucru.

Unul dintre ei a reuşit să se salveze şi a fost adus la suprafaţă în stare stabilă, dar când salvatorii au ajuns la cel de-al doilea miner, în vârstă de 42 de ani, acesta nu mai prezenta semne vitale.

După încercările de resuscitare a acestuia, operaţiunile de scoatere din mină a trupului neînsufleţit au durat mai bine de trei ore din cauza traseului lung din abataj până la puţul de evacuare.

Anul trecut, în luna octombrie, doi mineri au murit şi unul a fost grav rănit după o surpare în care au fost prinşi 11 mineri, din care doi şi-au pierdut viaţa şi unul a fost grav rănit, iar în urma acelui eveniment conducerea de atunci a Ministerului Energiei a promis sprijin în dotarea cu materiale a exploatării.

Mina Lupeni se află într-un program de închidere împreună cu mina Lonea şi ar fi trebuit să îşi înceteze activitatea, dar a beneficiat de o prelungire a producţiei.


Etichete anchetaITM HunedoaraminaLupeniminerdeces

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live