Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

19 Octombrie 2015
Vizualizari: 1389
Comentează add

Popularii europeni se reunesc miercuri şi joi, la Madrid, pentru a-şi alege o nouă conducere, dar şi pentru a discuta despre provocările cu care se confruntă Europa.

Anca Boagiu candidează la o funcţie de vicepreşedinte la Congresul PPE

alina-bordeiasu

Congresul PPE. Foto: madrid2015.epp.eu.

Partidul Popular European organizează miercuri şi joi un congres la Madrid.

Gazdă va fi premierul Spaniei, Mariano Rajoy, şi printre invitaţii de marcă se numără preşedintele PPE, Joseph Daul, secretarul general Antonio Lopez, dar şi preşedintele grupului PPE, Manfred Weber.

Discuţiile vor aborda o gamă largă de provocări cu care se confruntă Europa de la migraţie şi lupta împotriva terorismului, la creştere economică, ocuparea forţei de muncă, piaţa unică digitală, schimbările climatice şi parteneriatul dintre Europa şi SUA.

Congresul va desemna şi noua conducere a formaţiunii, iar Anca Boagiu speră să obţină un nou mandat de vicepreşedinte.

Popularii europeni se vor reuni pentru a-şi alege o nouă conducere, dar şi pentru a discuta despre provocările cu care se confruntă Europa, de la securitate la redresarea economică.

Vor fi prezenţi 2.000 de participanţi din peste 40 de ţări.

România va participa cu delegaţi din partidele membre PPE, şi anume: PNL, UDMR, PMP şi PNŢCD.

Toţi europarlamentarii români sunt invitaţi de drept.

Traian Ungureanu, eurodeputat PNL, spunea că va fi un congres dominat de teme urgente, cum ar fi: problema refugiaţilor, securitatea la graniţe, dar şi ascensiunea partidelor radicale în Europa.

Cu siguranţă, rezultatul discuţiilor va depinde de fermitatea cu care vor fi tratate toate aceste chestiuni - mai spunea Traian Ungureanu.

"Dacă PPE, care e cel mai puternic grup în Parlamentul European, va avea curajul să ia în piept problemele urgente cu care are de-a face şi să nu recurgă la soluţii formale, adică, cu alte cuvinte, să nu bifeze căsuţe, atunci ne putem apropia de un răspuns real, răspunsul care lipseşte în acest moment din toată UE. Cu fiecare oră cu care răspunsul întârzie, problemele se agravează şi politica radicală, politica extremistă chiar câştigă teren în toată Europa", a declarat Traian Ungureanu.

Actualul preşedinte al PPE, Joseph Daul, va candida din nou pentru această funcţie, iar ţara noastră va încerca prin Anca Boagiu să obţină un nou mandat de vicepreşedinte.

"Partea cea mai interesantă va fi alegerea vicepreşedinţilor care dau întotdeauna coloratura naţională şi politic internă în sânul PPE. Ştiu că Anca Boagiu va încerca să obţină un nou mandat de vicepreşedinte şi sper ca voturile necesare să vină pentru asta", a mai spus Traian Ungureanu.

La Congresul PPE au fost invitaţi şefi de stat şi de guvern din statele membre ale UE.

Congresul PPE are loc o dată la trei ani, iar ultimul s-a desfăşurat la Bucureşti. 


Etichete Congresul PPEMadridSpaniaalegeriAnca Boagiuvicepreşedintepreşedintele PPEJoseph Daulsecretarul general Antonio Lopezpreşedintele grupului PPEManfred Webereurodeputatul PNL Traian Ungureanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live