Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

13 Iulie 2021
Vizualizari: 376
Comentează add

Analizele medicale făcute preventiv sunt decontate de luna aceasta diferențiat pe grupe de vârstă.

Analizele medicale făcute preventiv, decontate diferențiat

adriana-turea

Foto: Arhivă.

Analizele medicale făcute preventiv sunt decontate de luna aceasta diferențiat pe grupe de vârstă.

Reprezentanții CNAS dau asigurări furnizorilor de servicii medicale că, în urma încheierii unui contract adițional, se vor deconta toate cheltuielile cu analizele medicale cuprinse în pachetul de prevenție pentru persoanele de peste 40 de ani care nu prezintă simptomele unei boli.

Cei care au vârsta până în 40 de ani pot primi trimitere de la medicul de familie pentru analizele medicale preventive, însă se vor efectua în limita fondului disponibil de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, în timp ce persoanele cu vârsta de peste 40 de ani și fără simptome vor putea să beneficieze de analizele preventive indiferent dacă mai există fonduri sau nu.

Trimiterile pentru analizele medicale vor fi codificate în cinci categorii, în funcție de grupa de vârstă, începând cu 2-5 ani și terminând cu persoanele din grupa de vârstă de peste 40 de ani asimptomatice, astfel încât să se coreleze cu sursa de finanțare.

Președintele CNAS, Adrian Gheorghe, precizează că niciun furnizor de servicii paraclinice nu poate refuza acordarea investigațiilor recomandate de medicul de familie în cadrul consultației de prevenție pentru asiguratul cu vârsta de peste 40 de ani, pe motiv că s-au epuizat fondurile.

Acesta consideră că prevenirea îmbolnăvirilor și depistarea unor afecțiuni în faze incipiente, mai ușor de tratat, aduce beneficii majore atât pacienților, cât și sistemului sanitar.

Pacienții vor avea șanse mai mari de recuperare, iar costurile vor fi mai mici.


Etichete cnasanalize medicaledecontatemedicpacienti(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live