Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alla Stâncaru Lunca

20 Martie 2019
Vizualizari: 2864
Comentează add

Milonga de mis amores este titlul concertului din această seară de la Sala Radio,desfășurat în cadrul celei de-a doua ediţii a proiectului Tango simfonic.

Analia Selis: Am tangoul în sânge Analia Selis: Am tangoul în sânge - Conține audio

alla-stancaru-lunca

Analia Selis. Foto: facebook.com/Analia-Selis.

Milonga de mis amores  este titlul concertului din această seară de la Sala Radio,desfășurat în cadrul celei de-a doua ediţii a proiectului Tango simfonic.

 

Analia Selis- una dintre cele mai exotice şi mai apreciate voci din peisajul muzical românesc,  originară din Argentina este acompaniată de Orchestra de  Carmeră Radio, dirijată de Jozsef Horvath, cu participarea talentatului bandoneonist argentinian Omar Massa şi a pianistului şi compozitorului Julian Caeiro (care semnează şi aranjamentele muzicale).

 

Prima ediţie a proiectului Tango simfonic iniţiat de Analia Selis s-a derulat între 2015 şi 2018 şi s-a bucurat de un mare succes pe scenele din România şi din străinătate, toate concertele fiind sold-out.

 

Artista spune că are tangoul în sânge, deși nu a crescut cu acest gen de muzica. În nordul Argentinei domină folclorul. Mai mult chiar, a redescoperit tangoul de când se află în România și de când i s-a propus să abordeze acest gen. 

 

“Trebuie să vă mărturisesc ca România se bucură de un tango interbelic extrem de bogat. Dar Zaraza (un tango foarte cunoscut în România din perioada interbelică) este un tango argentinian. Am descoperit asta când voiam să fac ceva despre tangoul românesc interbelic. Spre surprinderea mea și a soțului meu –Răzvan Suma (cunoscut violoncelist)care era convins că acest tango este românesc, am găsit o variantă din 1930 și ceva.

 

România este casa mea  iar pe scena Sălii Radio mă simt cel mai bine „- sunt doar câteva dintre mărturisirile pe care mi le-a făcut Analia Selis la repetiția acestui concert. 

 

Un fragmnet a fost difuzat în emisiunea Matinal, iar interviul integral îl puteți asculta aici.

 

 

Concertul  din această searaă poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

 

 

 


Etichete analia selistangoul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live