Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adrian Lungu, Sălaj

12 Martie 2019
Vizualizari: 767
Comentează add

Pentru a evita blocarea sistemului electronic, Ministerul Finanţelor a propus prelungirea termenului de depunere a documentului până la 31 iulie.

ANAF: Declaraţia unică poate fi completată doar online

adrian-lungu-salaj

Ca să prevină confuziile şi formarea cozilor la ghişee, Fiscul le reaminteşte contribuabililor, că de anul acesta, Declaraţia unică poate fi completată doar online.

Pentru a evita blocarea sistemului electronic, Ministerul Finanţelor a propus prelungirea termenului de depunere a documentului până la 31 iulie, printr-un proiect de ordonanţă publicat pe site-ul propriu.

Corespondentul RRA Adrian Lungu ne spune cui se adresează acest formular.


Reporter: Declaraţia trebuie depusă numai de anumite categorii de contribuabili.


Alexandru Tamba, expert contabil: Această declaraţie este depusă numai de către persoanele fizice care au venituri extrasalariale, precum şi cele care nu au venituri şi doresc ca să se asigure în sistemul pe asigurări sociale de sănătate. Se completează online şi se transmite tot online în două variante, pe spaţiul privat virtual, acel SPV sau prin semnătură digitală obţinută de către persoana respectivă.


Reporter: Procedura este relativ simplă.


Alexandru Tamba: Tu trebuie să ai un nume de utilizator şi o parolă, după care îţi creezi contul pe spaţiul privat virtual şi de aici încolo vei primi comunicări de la Finanţe şi vei transmite mai departe această declaraţie unică.


Reporter: Ce informaţii trebuie să introducem în această declaraţie?


Alexandru Tamba: Impozitele pe venit precum şi contribuţiile sociale din următoarele activităţi: activităţi independente, pe drepturile de proprietate intelectuală cu excepţia acelor care se reţine la sursă, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, a chiriilor pe care le obţii, pe veniturile din dividende, de exemplu.


Realizator: Există însă şi probleme, mai ales în cazul contribuabililor în vârstă de la sat care au nevoie de sprijin pentru a depune declaraţia în mediul online.


Etichete ANAFDeclaraţia unicăcompletată doar onlineanaf

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live