Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

12 Februarie 2011
Vizualizari: 1397
Comentează add

Şeful Statului Major Interarme, amiralul Mike Mullen, este aşteptat în Iordania şi Israel, unde va avea întrevederi la cel mai înalt nivel.

Amiralul Mike Mullen, vizită în Iordania şi Israel

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Şeful Statului Major al Armatei americane, amiralul Mike Mullen. Foto: Reuters.

Şeful Statului Major al Armatei americane, amiralul Mike Mullen, este aşteptat în Iordania şi Israel, la scurt timp după ce Hosni Mubarak a trecut puterea armatei egiptene. Evoluţia situaţiei din Egipt îngrijorează atât Iordania, cât şi Israelul.  

Şeful Statului Major Interarme, amiralul Mike Mullen, este aşteptat în Iordania şi Israel, unde va avea întrevederi la cel mai înalt nivel, pentru a da asigurări aliaţilor-cheie în această perioadă de incertitudine sporită, în lumina desfăşurărilor din Egipt.

Situaţia din Egipt ar putea avea repercusiuni asupra politicii americane în Orientul Mijlociu.

Amiralul Mike Mullen va da asigurări în primul rând omologului său iordanian şi suveranului haşemit, după care va avea întrevederi cu şeful Statului Major al Armatei israeliene, premierul Benjamin Netanyahu, şi cu preşedintele Shimon Peres.

Israelul a avertizat că tulburările din Egipt pot duce la o radicalizare islamică, ceea ce poate ameninţa acordul de pace semnat în 1979 între Egipt şi Israel.

Un consilier al amiralului american a declarat că Mike Mullen soseşte pentru a da asigurări partenerilor israelieni cu privire la relaţiile militare.


Etichete IordaniaisraelMike Mullenamiralşef de stat major

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live