Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 19 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Mai 2019
Vizualizari: 317
Comentează add

Amenzi pentru depozitarea ilegală a deşeurilor din construcţii

radiojurnal

Foto: Arhivă / radioiasi.ro.

Legislaţia Uniunii Europene prevede pentru România, anul acesta, un procent de până la 70% de reciclare a deşeurilor provenite din construcţii.

În încercarea de a-i responsabiliza pe oameni, autorităţile se văd nevoite să-i amendeze pe cei care aruncă molozul la întâmplare.

Care este situaţia în judeţul Vrancea, aflăm de la corespondentul Radio România Actualităţi, Gabriel Sava:

Reporter: În lipsa unor evidenţe clare ale primăriilor privind deşeurile rezultate din construcţii, dar şi a unei infrastructuri care să le preia, procentul de reciclare al acestora este o cifră necunoscută pentru autorităţi.

La nivelul municipiului Focşani, nu puţine au fost situaţiile când saci sau grămezi de moloz au fost abandonaţi în câmp, la marginea unor drumuri, pe spaţiile verzi sau chiar lângă tomberonul de gunoi menajer.

Marius Milea, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Focşani: De la începutul anului am avut 11 sancţiuni pe această linie.

Cetăţenii pur şi simplu le scot din bloc şi le depozitează ori pe spaţiul verde, ori pe calea de acces, ori pe trotuar.

În cazul în care depistăm astfel de situaţii se aplică o sancţiune de la 300 la 500 de lei, iar persoana respectivă este obligată să ducă reziduurile, ori să le ducă personal la groapa de gunoi, ori, aşa cum am mai spus, să încheiem un contract cu cei de la CUP să vină, să îl ridice.

Reporter: Atingerea ţintelor de reciclare stabilite la nivel european este dificilă şi pentru celelalte tipuri de deşeuri, lucru cauzat atât de modalitatea în care este gestionată activitatea de salubritate, cât şi de nivelul de educaţie în această privinţă.


Etichete amenzideseuri constructii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live