Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Aprilie 2019
Vizualizari: 317
Comentează add

Amenzi în cazul fructelor şi legumelor cu pesticide

radiojurnal

Foto: Agerpres.

Peste 600 de mii de lei este valoarea amenzilor aplicate de inspectorii sanitar-veterinari în urma controalelor efectuate la nivel naţional privind reziduurile de pesticide din fructele şi legumele importate. De asemenea, au fost reţinute zeci de tone de marfă.

Purtătorul de cuvânt al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, Rareş Hăbeanu, a explicat la Radio România Actualităţi că acţiunea este parte a operaţiunii de control "Demetra", începută în 11 aprilie şi aflată sub coordonarea Fiscului:

Rareş Hăbeanu: Până în acest moment au fost controlate 430 de mijloace auto destinate transportului de legume-fructe și trei depozite; ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 31 de sancţiuni în valoare totală de 602.200 de lei.

În plus, a fost reţinută oficial şi dirijată către neutralizare o cantitate de 81,35 de tone de fructe și legume, fructe şi legume provenite atât din comerțul intracomunitar, cât și din import.

Pe lângă reziduurile de pesticide controlăm şi restul problemelor care ţin de ANSVSA.

Aşa cum s-a şi demonstrat până acum, au fost găsite și alte neconformități, respectiv lipsa documentelor sanitar-veterinare, o igienă necorespunzătoare, mijloace de transport care nu îndeplineau cerinţele sanitar-veterinare sau lipsa elementelor de identificare.


Etichete fructelegumepesticideANSVSAamenzi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live