Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Vineri, 24 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Octombrie 2015
Vizualizari: 898
Comentează add

În calitate de stat-membru al NATO, România deţine o poziţie extrem de importantă în regiunea estică - a declarat premierul Victor Ponta.

Ameninţările Moscovei "nu ne sperie"

radiojurnal

Prim-ministrul Victor Ponta. Foto: gov.ro.

În calitate de stat-membru al NATO, România deţine o poziţie extrem de importantă în regiunea estică - a declarat premierul Victor Ponta.

În acest context, toate ameninţările şi încercările de intimidare venite din partea Rusiei întăresc această convingere - a mai afirmat Victor Ponta.

"Toate aceste declaraţii belicoase de la Moscova arată faptul că Rusia tratează ţările din jur în dispreţ faţă de legile internaţionale. Nu doar că nu ne speriem deloc ci, dimpotrivă, ne întăreşte convingerea că, alături de partenerii noştri din NATO, ne facem datoria în această zonă atât de dificilă, dar importantă", a spus Victor Ponta.

Rusia a cerut din nou Statelor Unite şi României să renunţe la amplasarea sistemului de apărare antirachetă de la Deveselu.

Şi purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, consideră că afirmaţiile Rusiei nu sunt fondate.

El a precizat că scutul ce va fi amplasat pe teritoriul românesc are doar un scop defensiv.

"Baza militară de la Deveselu are un rol eminamente defensiv. Ea nu încalcă nici un tratat internaţional de neproliferare a armelor de distrugere în masă. Prin urmare, România este o ţară sigură, o ţară responsabilă, care-şi respectă statutul de membru al NATO. Avem un parteneriat strategic cu Statele Unite şi încercăm să asigurăm securitatea spaţiului euroatlantic. Scutul de la Deveselu nu este un element ofensiv", a spus Ionuţ Stroe. 


Etichete premierul Victor PontaNATOameninţările Rusieiscutul american antirachetăbaza de la Deveseluflancul estic al Alianţei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live