Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

8 Ianuarie 2021
Vizualizari: 181
Comentează add

Amendă de 2,5 miliarde de dolari pentru Boeing

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Compania producătoare de aeronave Boeing a fost de acord să plătească peste 2,5 miliarde de dolari, într-o înţelegere asupra acuzaţiilor care îi sunt aduse că ar fi ascuns oficialilor americani pentru siguranţă informaţii referitoare la designul avionului său 737MAX.

BBC amintește că două avioane Boeing 737MAX au fost implicate în accidente mortale în Indonezia şi Etiopia. La aproape un an de când avioanele 737MAX au fost reţinute la sol în urma celor două accidente, care au provocat moartea a 346 de persoane, compania aviatică a rezolvat o investigaţie a Departamentului american de Justiţie.

Episodul a mânjit reputaţia celui mai mari producător de avioane din lume, atât în faţa clienţilor săi, cât şi a organismelor de reglementare. Compania Boeing a fost acuzată de ascunderea de informaţii în faţa Administraţiei Federale a Aviaţiei, după ce doi piloţi au minţit agenţia referitor la sistemele aflate la bordul avioanelor.

Înţelegerea presupune 500 de milioane de dolari pentru familiile victimelor accidentelor, aproape 1,8 miliarde de dolari pentru clienţii companiei şi o amendă.


Etichete Boeing737MAX

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live