Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: JURNAL MILITAR Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Septembrie 2019
Vizualizari: 632
Comentează add

România este atractivă din punct de vedere fiscal şi are un potenţial uriaş, neutilizat la maxim, spune preşedintele Camerei de Comerţ Americană în România.

AmCham: România are un potenţial uriaş, neutilizat la maxim

radiojurnal

Foto: facebook.com/AmChamRomania/

România este atractivă din punct de vedere fiscal şi are un potenţial uriaş, neutilizat la maxim - afirmă Ionuţ Simion, preşedintele Camerei de Comerţ Americană în România.

Cei aproape 500 de membri AmCham au fost supuşi unui studiu în această vară care a relevat faptul că mediul de afaceri a perceput pozitiv sistemul fiscal al cotei unice.

Există însă nemulţumiri în privinţa legislaţiei fiscale, care constituie o barieră pentru investiţii suplimentare şi afectează percepţia generală despre mediul de afaceri din România. Atractivitatea scăzută a stimulentelor fiscale şi slaba digitalizare a sistemului fiscal sunt neajunsuri majore, potrivit studiului prezentat de Ionuţ Simion, preşedintele AmCham. 

Ionuţ Simion: "Principalul neajuns care nu stimulează investiţii în România reprezintă lipsa digitalizării ANAF. Ne-am uitat la viitor şi aici întrebările au fost două: care sunt principalele măsuri legislative care să stimuleze dezvoltarea şi atragerea de noi investiţii? Şi răspunsul covârşitor, 85% a fost: vrem să avem predictibilitate în ceea ce priveşte măsurile fiscale luate. Iar în ceea ce priveşte, care sunt principalele măsuri care trebuiesc adoptate în interacţiunea cu ANAF, a revenit aceeaşi marotă şi anume digitalizarea administraţiei fiscale ca o măsură care să uşureze atât sarcina contribuabilului cât şi colectarea de mai multe impozite şi taxe la bugetul de stat".


Etichete AmChamromaniaionut simioninvestitiiromaniaafacerianaf

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live