Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MULTI-KULTI Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Februarie 2015
Vizualizari: 1364
Comentează add

Comisia pentru politică externă din Senat a propus rechemarea de la post a ambasadorului României în Franţa precum şi a directorului ICR din Paris.

Ambasatorul român din Franţa "ar putea fi rechemat de la post"

radiojurnal

Comisie parlamentara. Foto: Arhivă. 

Comisia pentru politică externă din Senat a propus astăzi rechemarea de la post a ambasadorului României în Franţa, Bogdan Mazuru, precum şi directorului Institutului Cultural Român (ICR) din Paris, Yvette Fulicea, şi a unei funcţionare a ICR ca urmare a incidentului cu invitaţiile pentru recepţia ocazionată de vizita preşedintelui Klaus Iohannis. 

Mai mult, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care consideră că ICR nu este singurul vinovat în acest scandal, l-a invitat astăzi la o discuţie pe directorul Institutului Cultural Român, Lilian Zamfiroiu. 
 
Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că originea răului este la Ambasada României. 
 
Audierile din Senat au avut loc la câteva zile după ce mass-media de la Bucureşti au dezvăluit că, împreună cu invitaţiile pentru recepţia oferită cu ocazia vizitei preşedintelui Iohannis la Paris, a fost trimis prin e-mail, din greşeală, şi un fişier în care erau trecute numele celor invitaţi şi diverse comentarii denigratoare despre aceştia.
 

Etichete Comisia pentru politică externăSenatambasadorului României în FranţaBogdan Mazurudirectorului Institutului Cultural Român (ICR) din ParisYvette FuliceaemailCălin Popescu Tăriceanu,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live