Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

24 Februarie 2022
Vizualizari: 264
Comentează add

Ministrul de externe Bogdan Aurescu a dispus astazi convocarea ambasadorului rus în România, in contextul agresiunii militare ruse împotriva Ucraine.

Ambasadorul Rusiei în România, convocat la sediul MAE

carmen-gavrila

 Foto: mae.ro

Ministrul de externe Bogdan Aurescu a dispus astazi convocarea ambasadorului rus în România, in contextul agresiunii militare ruse împotriva Ucrainei, precedată de recunoașterea ilegitimă de către Rusia a așa-numitelor „republici” separatiste Donețk și Luhansk.

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a transmis un mesaj de condamnare, în termenii cei mai fermi, a recunoașterii de către Rusia a așa-zisei independențe a regiunilor ucrainene separatiste Doneţk şi Luhansk, dar și a invaziei și a agresiunii militare neprovocate a Rusiei asupra Ucrainei.

Iulian Fota a arătat că aceste acțiuni reprezintă încălcări grave ale dreptului internațional și ale angajamentelor internaționale asumate de Rusia și că aceste acțiuni vor atrage un răspuns ferm, coordonat și substanțial de răspuns din partea comunității euroatlantice.

Secretarul roman de stat a reiterat poziția României privind încetarea imediată și necondiționată a operațiunilor militare ruse împotriva Ucrainei și retragerea forțelor armate ruse de pe întreg teritoriul ucrainean si a subliniat că agresiunea militară rusă declanșată astazi a cauzat deja victime umane și pagube materiale.

Secretarul de stat Iulian Fota a reafirmat dreptul Ucrainei de a decide în mod suveran asupra politicii sale externe și de securitate și a reafirmat pe această bază susținerea pentru autoritățile ucrainene legitime și democratic alese.


Etichete maeambasadorul rusieibogdan aurescuucrainarusiaiulian fota

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live