Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

10 Octombrie 2019
Vizualizari: 378
Comentează add

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, condamnă acţiunile antisemite din Europa.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti condamnă acţiunile antisemite

atena-teognoste

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga. Arhivă Foto: Alexandru Dolea.

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga, condamnă acţiunile antisemite din Europa şi a amintit de atacul de ieri, de la o Sinagogă din Germania, petrecut în cea mai sfântă sărbătoare a poporului evreu.

Pe de altă parte, David Saranga apreciază măsurile luate de ţara noastră pentru ca astfel de tragedii să nu se repete.

David Saranga: Aceste atitudini extremiste nu reprezintă o amenințare doar asupra comunităților evreiești. Ele sunt amenințarea asupra valorilor europene, asupra proiectelor europene. Autoritățile române au făcut în ultimii ani eforturi remarcabile de promovare a educației asupra subiectului Holocaustului. De asemenea, au luat măsuri concrete prin adoptarea de legi care interzic negarea Holocaustului, previn și combat antisemitismul. Salutăm, de altfel, legea privin înființarea Muzeului Național al Istoriei Evreilor și al Holocaustului, care este foarte importantă în confruntarea acestor tragedii.


Realizator: La ceremonia de comemorare şi de depunere de coroane de flori la Memorialul Victimelor Holocaustului din Bucureşti, organizată la 78 de ani de la începerea deportării evreilor din România în Transnistria şi de la 75 de ani de la deportarea evreilor din Ardealul de Nord la Auschwitz, a participat şi ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm.

El a afirmat că România a făcut un pas important prin promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis a Legii privind înfiinţarea Muzeului Naţional al Evreilor şi al Holocaustului - ne-a transmis reporterul nostru, Atena Teognoste.


Etichete Ambasadorul Israelului la BucureştiDavid Sarangaacţiunile antisemite din Europasinagogagermania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live