Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

5 Decembrie 2020
Vizualizari: 137
Comentează add

Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, asigură că nu va fi aglomerație și că românii au la dispoziție numeroase secții de votare.

Amb. Luca Niculescu: Românii au la dispoziție numeroase secții de votare

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Luca Niculescu. Foto: Pagina personala de Facebook

Mobilizare și în Franța, la ambasadă și consulate, pentru ca scrutinul să se desfășoare în cele mai bune condiții.

Aceste alegeri au avut nevoie de o organizare specială, pe lângă pregătirile logistice obișnuite fiind impuse măsuri sanitare excepționale: dezinfectant pentru mâini la intrarea în secția de vot, purtarea obligatorie a măștii, respectarea distanței, acces prioritar la vot pentru persoanele vârstnice sau fragile, femeile însărcinate șin persoanele cu dizabilități.

Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, asigură că nu va fi aglomerație și că românii au la dispoziție numeroase secții de votare.

Luca Niculescu: Sunt 48 de secții de votare, 47 în Franța și una la Monaco. Dintre ele, 19 sunt în Paris și în regiunea pariziană. Vreau să subliniez mobilizarea excepțională a comunității de români de aici și vreau să le mulțumesc tuturor românilor pentru eforturile pe care le-au făcut, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în această perioadă foarte complicată de pandemie. Am informat pe toate canalele de comunicare pe care le avem, le-am dat informații utile despre condițiile de deplasare la secțiile de votare din Franța, despre adrese, despre măsurile sanitare care sunt obligatorii; și ambasada pune la dispoziția românilor și un documentat special, care e suplimentar, în vederea deplasării la vot și care poate fi descărcat de pe site-ul nostru. Obligatoriu, atenție, este însă documentul justificativ al autorităților franceze care autorizează deplasarea, inclusiv în scopul de a vota. Formularele acestea sunt pe pagina noastră de internet și pe site-ul nostru și pe pagina de Facebook, evident.

Reporter: Franța se află pe locul V, cu doar 2.700 de români care au ales să voteze prin corespondență, un număr foarte mic raportat la comunitatea românească din această țară, estimată la peste 300.000 de români.


Etichete frantaalegeri parlamentareromaniaamsadaluca niculescu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live