Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Octombrie 2021
Vizualizari: 162
Comentează add

A.Rafila spune că tratarea bolilor cronice este la fel de importantă ca şi tratare de Covid. Medicul arată că în școli, nr cazurilor de corona, arată că familiile sunt nevaccinate.

Amânarea procedurilor medicale 30 zile poate să ducă agravarea patologiei

radiojurnal

  Alexandru Rafila. Foto: Radio România Oltenia

Amânarea unor proceduri medicale timp de 30 de zile poate să ducă la agravări ale patologiei de bază, a atras atenţia deputatul PSD Alexandru Rafila. Medicul s-a referit astfel la decizia şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, de a limita serviciile de sănătate timp de o lună în cazul anumitor pacienţi.

Redactorul RRA, Adriana Turea a asistat la o dezbatere organizată de Organizația "Salvaţi Copiii", unde Alexandru Rafila a subliniat că tratarea bolilor cronice este la fel de importantă ca şi tratarea infecţiilor cu noul coronavirus.


Alexandru Rafila: Anul trecut am asistat la o supramortalitate absolut inexplicabilă, prin altceva decât prin lipsa de acces la servicii de sănătate. Şi unii, şi alţii au dreptul la servicii medicale. Deci există două categorii care reprezintă în momentul de faţă subiectul unor dezastre, cum spunea domnul secretar de stat Arafat.


Medicul consideră că problema infecţiilor cu noul coronavirus la copii nu este generată de deschiderea şcolilor, ci de faptul vin din familii cu persoane nevaccinate.


Alexandru Rafila: Nu cred că hai să zicem copiii sau adulţii care au alte patologii sunt de vină că membrii familiilor lor sau părinţii lor, dacă este cazul copiilor, nu vor să se vaccineze. Problema infecţiilor pediatrice este generată nu de deschiderea şcolilor, ci de faptul că părinţii acestor copii nu sunt vaccinaţi, asta este realitatea, pentru că, dacă toate familiile ar fi vaccinate, atunci şi cazurile din şcoli ar fi extrem de puţine. Am văzut un sondaj şi 70% dintre părinţi doresc funcţionarea şcolilor în regim faţă în faţă, în condiţiile în care 54 sau 56% dintre ei nu sunt vaccinaţi. Sunt nişte asocieri ilogice până la urmă, care pun în pericol copiii pe de o parte şi sistemul de sănătate pe de altă parte.


Etichete alexandru rafilaboli cronicepandemia covid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live