Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

13 Aprilie 2020
Vizualizari: 299
Comentează add

Președintele Putin sugerează că ar putea apela la armată pentru a sprijini măsurile de combatere a coronavirusului.

„Am putea apela la armată”, sugerează V. Putin #coronavirus

rador

 Foto: kremlin.ru/events/president

Președintele Vladimir Putin a declarat luni că Rusia ar putea să apeleze la armată pentru sprijini măsurile de combatere a crizei de coronavirus și a avertizat că epidemia se agravează, după ce numărul de cazuri zilnice confirmate a crescut la un nivel record, transmite Reuters.

Rusia a raportat luni 2.558 noi cazuri, numărul total ajungând la 18.328. 18 persoane au murit din cauza infecției cu coronavirus în cursul nopții trecute, bilanțul actualizat al deceselor din Rusia ajungând la 148.

Deși în creștere, numărul deceselor din cauza COVID-19 rămâne mult mai scăzut în Rusia decât în alte state precum SUA sau Italia. Moscova, cea mai grav afectată regiune din Rusia, dar și alte câteva regiuni, au instituit carantina, dând dispoiție cetățenilor să nu iasă din case decât pentru a cumpăra alimente, pentru îngrijiri medicale urgente, să ducă gunoiul sau să meargă la serviciu în situații absolut necesare.

Președintele Putin a criticat "încetineala" din unele regiuni din cauza căreia epidemia s-a instalat și a îndemnat liderii locali să profite de defazajul de trei până la patru săptămâni pe care îl au față de Moscova.

"Această rezervă (de timp) poate dispărea rapid, nu trebuie folosită nechibzuit, trebuie folosită cât mai eficient", a transmis președintele Putin oficialilor în timpul unei teleconferințe. "Avem multe probleme, nu avem cu ce să ne lăudăm în mod special și, clar, nu trebuie să ne relaxăm", a mai transmis liderul rus oficialilor. 


Etichete (ii)rusiaarmatacovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live