Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

27 Martie 2018
Vizualizari: 815
Comentează add

În judeţul Vâlcea, precipitaţiile din ultima perioadă au reactivat alunecările de teren. Una dintre cele mai afectate localităţi este comuna Goleşti.

Alunecări de teren în Vâlcea

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

   Foto: Arhivă.

În judeţul Vâlcea, precipitaţiile din ultima perioadă au reactivat alunecările de teren. Una dintre cele mai afectate localităţi este comuna Goleşti.

Reporter: Ana Maria Cârstea - Zidurile caselor s-au îndepărtat destul de mult unele de celelalte, iar crăpăturile apărute în pardosele sau în tavan îi fac pe oameni să trăiască într-o permanentă frică.

- : Fata mea a muncit prin străinătate, a stat 10 ani de zile şi eu i-am crescut copiii, şi uite acum ce se întâmplă. Trosneşte toată sala aia.

-: În condiţiile acestea e foarte periculos. Deci, în orice moment poţi să te trezeşti cu casa că o ia la vale, îţi pică tavanul în cap, eu ştiu, zidurile se dăramă. Se aud zgomote noaptea, trosnesc pereţii, fiarele se întind. Nu mai ştiu, suntem terorizaţi.

Reporter: În asemenea condiţii autoritatea locală susţine că nu are cu ce să îi ajute pe cei afectaţi. Dumitru Ropină, primarul comunei Goleşti:

Dumitru Ropină: Eu ca primar ce să fac? Numai să îi duc în altă parte, să îi mut, dar nu-şi lasă păsările, nu-şi lasă porcii. Aşteptăm sprijinul de la prefectură, de la guvern, să ne ajute.

Reporter: Precipitaţiile din ultima perioadă au reactivat alunecări de teren şi în localităţile Berbeşti şi Bărbăteşti.


Etichete alunecări de terenVâlcea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live