Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

4 Martie 2017
Vizualizari: 1170
Comentează add

Locuitorii de la Izvoarele au trăit cu teamă în 2013 şi 2015 din cauza cutremurelor care se produceau des în zonă.Azi sunt speriaţi de alunecarea dealului.O stână trebuie evacuată.

Alunecări de teren în localitatea Izvoarele din judeţul Galaţi

radiojurnal

 

Noi probleme bizare în localitatea Izvoarele din judeţul Galaţi, la venirea primăverii.

Dacă în anii 2013 şi 2015 locuitorii din Izvoarele se confruntau cu câteva cutremure pe zi, acum ei trebuie să facă faţă alunecărilor de teren.

O parte dintr-un deal s-a dislocat şi alunecă înspre zona caselor,  pe o lungime de o jumătate de kilometru, iar autorităţile monitorizează situaţia, transmite corespondenta Maria Măndiţă.  

Deocamdată, doar proprietarii unei stâne de la poalele dealului au primit ordin de evacuare a animalelor din cauza alunecării pământului din deal.

Deşi până la case este o distanţă de peste 200 de metri, există îngrijorare, pentru că malul de pământ încă se deplasează.

Primarul comunei Slobozia Conachi, Emil Dragomir, spune că de joi seară bucata de deal a luat-o din loc.

Emil Dragomir: "E vorba de 60 - 65 de centimetri, de la martorii noştri, care au fost puşi aseară la ora 19:30. Deci, în continuare pământul vine la vale." 

La faţa locului s-a deplasat şi o grupare operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, maior Eugen Chiriţă, atrage atenţia că prin apropiere trece o conductă de transport de gaze naturale. Ţeava ar putea să fie şi ea mutată din loc, dacă situaţia se înrăutăţeşte. 

Eugen Chiriţă: "În zonă trece şi o conductă de gaz a Transgaz. Au fost anunţaţi şi dânşii să vină să verifice exact starea în care se află şi să evalueze şi pericolul, dacă vor continua aceste alunecări de teren."  

Pentru stabilizarea malurilor s-ar putea proceda la turnarea unor piloni din beton, lucrări ce ar putea fi efectuate după ce fenomenul de alunecare a pământului se va opri.


Etichete Izvoarelejudeţul Galaţialunecare terencutremureisu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live