Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Mai 2022
Vizualizari: 195
Comentează add

Alți aproape 800 de luptători ucraineni din buncărele oțelăriei Azovstal din Mariupol s-au predat în ultimele 24 de ore.

Alți aproape 800 de luptători ucraineni din buncărele Azovstal s-au predat

florin-lepadatu

    Cartierul industrial Primorski din vestul oraşului Mariupol, sub loviturile artileriei ruseşti. Foto arhivă : AFP / Satellite image ©2022 Maxar Technologies

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Ministerul rus al Apărării anunță că alți aproape 800 de luptătorii ucraineni din buncărele oțelăriei Azovstal din Mariupol s-au predat în ultimele 24 de ore.

Soarta lor rămâne însă incertă, după ce președintele ucrainean Zelenski a afirmat că evacuarea lor a fost negociată în perspectiva unui schimb de prizonieri, în timp ce Kremlinul susține că ucrainenii au capitulat fără condiții, iar politicieni din Parlamentul rus cer ca ei să fie judecați drept criminali.

Corespondentul RRA la Moscova, Alexandr Beleavschi, relatează: "După cum a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului, generalul Igor Konașenkov, în total, de luni, s-au predat trupelor ruse 1.730 de luptători ucraineni, inclusiv 80 de răniți. Toți răniții, a menționat acesta, primesc tratament medical la spitalele de la Novoazovsk și Donețk, pe teritoriul autoproclamatei republici Donețk. Liderul de la Donețk, Denis Puşilin, a declarat că în momentul de față au depus armele și s-au predat ieșind cu steaguri albe peste jumătate din militarii ucraineni blocați pe teritoriul combinatului Azovstal. Potrivit acestuia, răniții au fost transportați în spitale, iar ceilalți prizonieri sunt internați în arestul din localitatea Elenovka pe teritoriul Donețkului, care a fost inspectat de reprezentanții Crucii Roșii Internaționale. Imaginile acestei vizite au fost postate astăzi în internet. Comitetul rus pentru Investigații a anunțat anterior că prizonierii de la Azovstal vor fi cercetați și interogați pentru a stabili dacă au comis crime de război. Partea ucraineană declară la rândul ei că dorește să negocieze cu Rusia un schimb de prizonieri."


Etichete ucrainaazovstalmariupol

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live