Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALA Luni, 25 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Mai 2017
Vizualizari: 423
Comentează add

Vârful Everest este cel de-al optulea în palmaresul lui Horia Colibăşanu care îşi doreşte să urce pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri.

Alpinistul Horia Colibăşanu a urcat Everestul fără oxigen şi fără sprijin

radiojurnal

Alpinistul Horia Colibăşanu        Foto: facebook.com/horia.colibasanu/photos.

Alpinistul Horia Colibăşanu a reuşit, în premieră pentru România, să urce pe vârful Everest fără oxigen suplimentar şi fără ajutorul unei echipe de şerpaşi.

Ascensiunea celor 8.848 de metri, care reprezintă şi o performanţă internaţională remarcabilă, a durat aproape 12 ore de la ultima tabără a alpinistului, amplasată 500 de metri mai jos.

Vizibil epuizat, Horia Colibăşanu a declarat la Radio România Timişoara că ascensiunea a fost foarte grea şi a fost foarte frig, dar că se simte bine şi se concentrează acum asupra coborârii. 

Reprezentanţii alpinistului au transmis că etapa coborârii este foarte importantă, dar şi foarte riscantă pentru că Horia este foarte obosit. 

Vârful Everest este cel de-al optulea în palmaresul sportiv al lui Horia Colibăşanu şi a reprezentat o provocare pentru timişoreanul de 40 de ani, care îşi doreşte să urce pe toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri.   


Etichete Horia ColibăşanuEverestalpinism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live