Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Februarie 2016
Vizualizari: 1293
Comentează add

Alexandru Vişinescu este acuzat de crime împotriva umanităţii - procurorii spun că 12 deţinuţi politici au murit între 1956 şi 1963, în închisoarea condusă de el.

Alexandru Vișinescu, 20 de ani de închisoare

radiojurnal

Alexandru Vişinescu. Foto: radiocluj.ro.

 20 de ani de închisoare cu executare pentru Alexandru Vişinescu - este sentinţa definitivă dată cu puţin timp în urmă de instanţa supremă în dosarul fostului comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat.

Înalta Curte Casaţie Şi Justiţie a respins toate apelurile formulate până acum - şi de avocaţii apărării dar şi de procurori - astfel rămâne valabilă hotărârea primei instanţe.

Vişinescu este acuzat de crime împotriva umanităţii - procurorii spun că 12 deţinuţi politici au murit între 1956 şi 1963, în închisoarea condusă de el.

Parchetul instanţei supreme preciza în rechizitoriu, că deţinutii din Penitenciarul Râmnicu Sărat erau supusi unor condiţii de existenţă sau tratamente de natură să ducă la distrugerea lor fizică, fără să beneficieze de un minim de îngrijiri medicale sau medicamentente.

Acesta este primul proces finalizat împotriva unui fost comandant de închisoare comunistă, ne-a transmis reporterul nostru Diana Surdu.


Etichete alexandru visinescuinchisoaresentinta definitivaiccjpenitenciarul ramnicu saratcomandant de inchisoare comunistadetinuti politicicrime impotriva umanitatii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live