Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Tănase

24 Iunie 2014
Vizualizari: 1096
Comentează add

Primarii şi şefii consiliilor judeţene au dreptul să fie reprezentanţii de drept ai comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor în CA ale companiilor de utilitate publică.

Aleşii locali vor putea fi membri în CA ale regiilor

ioana-tanase

Foto: Arhivă

Primarii şi şefii consiliilor judeţene au dreptul să fie reprezentanţii de drept ai comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor în consiliile de administraţie ale companiilor ce au ca obiect de activitate servicii de utilitate publică.

Actul normativ a fost votat de majoritatea deputaţilor şi criticat de opoziţie.  

"Proiectul ăsta de act normativ face parte din angajamentele PSD-ului de a scăpa de incompatibilitate primarii şi preşedinţii de consilii judeţene care au probleme în momentul de faţă cu ANI pe acele societăţi. Eu cred că prevederea actuală a legii este acoperitoare şi nu cred că este imperios necesar să modificăm această lege în sensul dorit de baronii locali", afirmă liderul grupului PDL, Tinel Gheorghe.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, afirmă că parlamentarii puterii nu au fost interesaţi direct în adoptarea actului normativ, care vine după lungi dezbateri publice. 

"Este rezultatul a două puncte de vedere care sunt convergente, al Guvernului şi al Comisiei Europene. Niciunul dintre parlamentari nu se află în situaţia de a fi consilier local sau primar sau preşedinte al consiliului judeţean. Ea lucrează pentru viitor, pentru a regla o chestiune pe care au cerut-o cei de la administraţia locală" spune Valeriu Zgonea. 

Camera Deputaţilor este for decizional în adoptarea acestei legi.


Etichete aleşi localirwgiiutilitate publicăPDLTinel GheorghePreşedintele Camerei DeputaţilorValeriu ZgoneaCamera Deputaţilorlege

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live