Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 31 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Septembrie 2020
Vizualizari: 110
Comentează add

Alegerile locale sunt în plină desfășurare

radiojurnal

   Arhivă Foto: Răzvan Stancu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (27 septembrie, ora 8:00) - Realizator: Alegerile locale sunt în plină desfășurare la această oră în toată țara. Secțiile s-au deschis cu o oră în urmă, iar primii alegători s-au prezentat deja la urne. Pentru mai multe informații despre desfășurarea procesului electoral intrăm în direct cu reporterul RRA Alina Stănuță, aflată la Biroul Electoral Central. Buna dimineaţa, Alina! Te ascultăm.
 
Reporter: Bună dimineața! La o oră de la deschiderea urnelor în toată țara prezența este de 1,83%, ceea ce înseamnă că au votat deja peste 300.000 de români. Prezența cea mai mare s-a înregistrat în județele Olt, Giurgiu și Teleorman, peste media națională, iar la coada clasamentului se află județele Harghita, Covasna și Vaslui. Statisticele de la Biroul Electoral Central arată că prezența cea mai mare s-a înregistrat în mediul rural, urmată de urban. Sunt secții de votare unde nu s-a înregistrat până acum nici un alegător, dar sunt și secţii în care s-a depășit cu mult prezența la urne la nivel național. În municipiul București prezența la urne este de 1,59%, sub media națională. Noi suntem la Biroul Electoral Central și revenim cu datele care se actualizează în permanență.

Etichete alegeri locale 2020prezenta(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live