Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudia Marcu, Amsterdam

14 Martie 2017
Vizualizari: 636
Comentează add

Toate partidele sunt de acord cu măsura guvernului de a interzice miniştrilor turci să facă propagandă pe teritoriul olandez

Alegerile de mâine din Olanda dominate de tema conflictului cu Turcia

claudia-marcu-amsterdam

Conflictul diplomatic dintre Olanda şi Turcia domină campania electorală din Olanda, în preziua alegerilor. În toate interviurile şi dezbaterile la care participă, candidaţii partidelor vorbesc despre conflictul cu Turcia.

Conform transmisiei din Olanda a corespondentei Claudia Marcu toate partidele politice care au intrat în cursa electorală au fost de acord cu decizia guvernului de a interzice miniştrilor turci să facă propagandă pe teritoriul olandez.

Excepţie face un singur partid condus de un parlamentar de origine turcă. Partidul DENK nu şi-a exprimat o poziţie clară faţă de acest conflict diplomatic şi dacă în privinţa deciziei există aproape unanimitate, diferenţele apar în paşii pe care trebuie să îi facă Olanda de acum încolo.

Liberalul Mark Rutte îndeamnă la linişte şi consideră că escaladarea ar continua, dacă Olanda ar răspunde acum cu contramăsuri, după ce Turcia a anunţat întreruperea oricărui dialog diplomatic.

Rutte este, însă, de acord, că dacă Turcia continuă pe aceeaşi linie, Olanda va trebui să răspundă.

Mark Rutte: "UE ne susţine, dar nu cred că este înţelept să răspundem cu sancţiunea acum din partea Olandei. Mesajul nostru a fost foarte clar  - aceasta este limita."

Liderul creştin-democrat, Sybrand Buma, a cărui partid are şanse de a câştiga alegerile de mâine, dar şi cel al Partidului pentru Libertate, Geert Wilders, consideră că Turcia nu trebuie niciodată să devină membră a UE.


Etichete alegerile din Olandaconflict diplomatic cu TurciaMark Ruttecontramăsuri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live