Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Claudiu Pădurean, Cluj

8 Aprilie 2018
Vizualizari: 1084
Comentează add

Secţii de votare deschise la Consulatele Generale din Miercurea-Ciuc şi Cluj-Napoca şi la Ambasada Ungariei din Bucureşti, pentru scrutinnul desfăşurat în ţara vecină.

Alegeri Ungaria: Secții de votare și în România

claudiu-padurean-cluj

Şi în România au fost deschise secţii de votare pentru scrutinul din Ungaria la Consulatele Generale din Miercurea-Ciuc şi Cluj-Napoca şi la ambasada ţării vecine din Bucureşti.

Aici sunt amplasate urne unde se colectează voturile prin corespondenţă ale românilor cu dublă cetăţenie, dar şi ale turiştilor maghiari care vizitează România.

Corespondentul RRA Claudiu Pădurean transmite că sute de voturi s-au strâns deja la Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca.

În sediul Consulatului General al Ungariei din Cluj au fost amenajate două încăperi pentru procesul electoral.

Într-una sunt aduse voturile prin corespondenţă expediate prin poştă,prin curier sau prin intermediul unor organizaţiicivice maghiare, iar în cea de a doua pot vota turiştii maghiari, aflaţi azi în Transilvania.

Până acum procesul electoral s-a desfăşurat fără probleme, spune consulul general al Ungariei din Cluj Napoca, Lajos Mile.


Lajos Mile: Deocamdată putem să spunem, totul merge în ordine şi foarte liniştit.

Reporter: Urnele se vor închide în Cluj la ora 19:00.

În total, pe listele alegătorilor maghiari care vor să voteze prin corespondenţă s-au înscris aproximativ 380.000 de persoane.

O parte a lor este reprezentată de maghiarii ardeleni.


Etichete alegeri ungariasectii de votmiercurea ciuscluj napocaconsulateambasada ungariei la bucurestituristi maghiarivoturilajos mile

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live