Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Noiembrie 2019
Vizualizari: 558
Comentează add

Peste 700 de mii de cetăţeni români aflaţi în străinătate au votat până acum pentru alegerea preşedintelui României

Alegeri prezidențiale: ora 16.00, peste 700 de mii de voturi în diaspora

radiojurnal

Peste 700 de mii de cetăţeni români aflaţi în străinătate au votat până acum pentru alegerea preşedintelui României, depăşind deja cu mult numărul total al celor care au votat peste hotare în primul tur de scrutin.

Cele mai mari prezenţe la vot se înregistrează, cum era de aşteptat, în ţările în care există mari comunităţi de români: Italia, Marea Britanie, Germania şi Spania.

Oamenii au votat fără a aştepta prea mult şi fără birocraţia din anii trecuţi, însă există şi excepţii: la secţiile de votare din două cartiere ale Londrei este aglomeraţie. Dan Vasiliu, corespondentul nostru în Marea Britanie, are detalii, acum, în direct. Bună ziua, Dan, care este sitauaţia?


Reporter: Dan Vasiliu - Bună ziua! Ambasada României din Regatul Unit a semnalat câteva probleme la secţia de votare din estul Londrei, mai exact la cele din Stratford, unde funcţionează două secţii în aceeaşi incintă, şi Barking, unde s-au format cozi de câteva sute de persoane şi timpul de aşteptare este acum în jur 30-40 de minute.

Până acum, în aceste secţii au fost înregistrate aproximativ 16 mii de voturi în cele trei zile avute până acum la dispoziţie.

Reprezentanţii ambasadei precizează că în secţiile menţionate comisiile menţionate sunt formate din 15, respectiv 14 membri şi că procesul electoral funcţionează la capacitate maximă.

De asemena, reprezentanţii misiunii diplomatice le recomnadă cetăţenilor români care intenţionează să voteze astăzi în Stratford sau Barking să aibă în vedere că timpul de aşteptare în alte secţii este doar de câteva minute, cele mai apropiate secţii fiind cele două înfiinţate în sediul Institutului Cultural Român, din zona Hyde Park.


Realizator: Mulţumim, Dan Vasiliu. În Israel se votează şi astăzi fără probleme - a transmis corespondentul nostru Dragoş Ciocîrlan.


Reporter: Dragoş Ciocîrlan - În Israel se votează la patru secţii: una la Ierusalim, două la Tel Aviv şi una la Haifa.

Dimineaţă, prezenţa la urne a fost mai mare, în comparaţie cu primul tur al alegerilor prezidenţiale din acest an.

La Ierusalim şi Haifa votează şi grupuri de turişti români, veniţi în pelerinaj la locurile sfinte.

Nu au fost semnalate probleme, votul decurge normal.

La Ierusalim, în urmă cu aproximativ o oră, erau 960 de voturi, la Ambasada României din Tel Aviv -  460, la Institutul Cultural Român - 230 şi la Consulatul General din Haifa - 330.


Etichete alegeri prezidetialediasporaturul doimaeambasademarea britanieisrael

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live