Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

18 Martie 2018
Vizualizari: 762
Comentează add

La alegerile prezidenţiale din Rusia, participă opt candidaţi, favoritul absolut fiind Vladimir Putin, care îşi poate adjudeca confortabil cel de-al patrulea mandat.

Alegeri prezidenţiale în Rusia

alexandru-beleavski-moscova

Rusia, Comisia Electorala Centrala: Foto: Agerpres/EPA.

În Rusia au loc, astăzi, alegeri prezidenţiale, în urma cărora se aşteaptă ca actualul lider de la Kremlin, Vladimir Putin, să obţină un nou mandat în fruntea ţării.

Singura necunoscută pare să fie cum va arăta noul executiv, pe care Vladimir Putin îl va forma după alegeri.

La alegerile prezidenţiale din Rusia, participă opt candidaţi, favoritul absolut fiind Vladimir Putin, care îşi poate adjudeca confortabil cel de-al patrulea mandat.

El este cotat în sondaje cu 65-69%, fiind urmat de milionarul Pavel Grudinin din partea Partidului Comunist, cu aproximativ 7 procente, şi naţionalistul Vladimir Jirinovski cu circa 6%. Vedeta TV, Ksenia Sobciak, fiica mentorului politic al lui Putin, şi veteranul Grigory Yavlinsky de la partidul democratic Yabloko, sunt cotaţi cu peste 1%, ceilalţi trei candidaţi nedepăşind această cifră.

Unul din liderii opoziţiei non-sistem, Aleksei Navalnîi, nu a fost admis să candideze din cauza unei condamnări, pe care el o contestă, Navalnîi chemându-şi susţinătorii să boicoteze scrutinul.

Votul este în plină desfăşurare în estul Rusiei, unde în regiunile Ciukotka şi Kamceatka, cele mai îndepărtat de Moscova, la ora15:00 ora locală, 5:00 la Bucureşti, votaseră peste 67, respectiv 54% din alegători.

Scrutinul este monitorizat de peste 500.000 de observatori interni şi câteva mii de observatori externi, inclusiv din partea OSCE, Consiliului Europei, CSI şi altor organizaţii internaţionale.

Alegerile se vor încheia odată cu închiderea secţiilor în cea mai vestică regiune, Kaliningrad, la ora 20:00 ora României, când se aşteaptă şi rezultatele exit-poll-urilor.


Etichete alegeri rusiavladimir putinkremlinalegeri prezidentialepartidul comunistsondajepavel grudininkamceatkaoscealexei navalnii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live