Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

10 Noiembrie 2019
Vizualizari: 569
Comentează add

Politicienii care au votat până la această oră spun că au optat pentru un viitor mai bun, pentru dezvoltare şi pace socială.

Alegeri prezidențiale: Declaraţii ale politicienilor, la ieşirea de la urne

petruta-obrejan

Foto: Cristiana Sabău.

Politicienii care au votat până la această oră spun că au optat pentru un viitor mai bun, pentru dezvoltare şi pace socială.

Ei i-au îndemnat pe români să vină în număr cât mai mare la urne pentru a-şi exercita acest drept fundamental.


Reporter: Premierul Ludovic Orban crede că votul de astăzi este unul fundamental și le-a cerut românilor să vină la urne, să își aleagă președintele:


Ludovic Orban: Funcția de președinte al României este cea mai importantă funcție în statul român. Președintele este cel care dă direcția, cel care are cu adevărat puterea de a reprezenta România în lume, este cel care dă tonul.


Reporter: Fostul premier şi candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a spus că opțiunea sa electorală este pentru o Românie sigură și demnă:


Viorica Dăncilă: Am votat pentru o Românie a bunăstării, o Românie a drepturilor garantate, o Românie sigură și demnă, am votat pentru o Românie unită, în care fiecare român să se regăsească în deciziile președintelui României.


Reporter: Şi şeful statului, Klaus Iohannis, a vorbit despre importanța zilei de astăzi şi i-a îndemnat pe români să vină la vot.


Klaus Iohannis: Astăzi, în ziua votului, este ziua în care românii decid ce viitor va avea România în următorul an. Așadar, dragi români, vă aștept la vot!


Reporter: Şi președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a votat astăzi la Buzău:


Marcel Ciolacu: Îmi doresc din tot sufletul să vină cât mai mulți români astăzi la vot. Am reuşit, printr-o lege în Parlamentul României, ca şi în diaspora să se voteze normal, fără tensiuni.


Reporter: Pentru viitor şi pentru schimbare a votat astăzi, la Sibiu, şi preşedintele şi candidatul USR, Dan Barna:


Dan Barna: Luați-vă prietenii, colegii, familia și mergeți la vot! Astăzi ștampila aceea mică este puterea pe care o are fiecare cetățean şi astăzi putem să avem România pe care ne-o dorim.


Reporter: Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, este convins că a vota este o datorie importantă pentru democraţie şi o chestiune de respect.


Theodor Paleologu: Am votat pentru ca fiul meu să aibă mai multe motive de a trăi și de a munci în România, am votat pentru o Românie a respectului. Trebuie ca românii să ceară respect din partea celor care îi conduc.


Reporter: Candidatul UDMR la președinție, Kelemen Hunor, le-a transmis cetățenilor să vină la vot şi să aleagă cea mai bună soluție pentru România.


Kelemen Hunor: Am votat pentru viitorul României, pentru respect și pentru încredere. Să mergeți la vot, să votați și să alegeți cea mai bună soluție pentru România.


Reporter: Şi fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, crede că aceste alegeri sunt momentul fundamental de schimb de generație. El i-a îndemnat pe tineri să iasă la vot, pentru că au pe cine alege.


Traian Băsescu: Trebuie să vină generația care să întregească țară și care să o îndrepte spre prosperitate. Este momentul lor să iasă la vot, că au pe cine alege.


Reporter: Şi fostul preşedinte Ion Iliescu a votat astăzi, însă de această dată, a solicitat urna mobilă.

(editor online R.S.)


Etichete alegeri prezidentialeurnepoliticienideclaratiisectii de votklaus iohannisviorica dancilaludovic orbantraian basescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live