Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

8 Septembrie 2016
Vizualizari: 1530
Comentează add

Hotărârile de guvern referitoare la alegerile parlamentare din acest an au fost publicate în Monitorul Oficial.

Alegeri parlamentare: Hotărârile de guvern, publicate în Monitorul Oficial

alina-bordeiasu

Foto: roaep.ro.

Hotărârile de guvern referitoare la alegerile parlamentare din acest an au fost publicate în Monitorul Oficial. Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că este vorba despre actele normative prin care sunt stabilite data alegerilor, calendarul acţiunilor electorale, măsurile tehnice necesare organizării şi desfăşurării alegerilor precum şi cheltuielile aferente.

Alegerile parlamentare vor avea loc în data de 11 decembrie.

Potrivit calendarului electoral stabilit prin hotărâre de guvern, campania electorală se va desfăşura în perioada 11 noiembrie-10 decembrie.

Actul normativ prevede că data de 14 septembrie este ultima zi în care alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării pot depune cererile pentru înscrierea în Registrul Electoral.

Aceştia trebuie să menţioneze dacă optează pentru votul prin corespondenţă sau pentru votul în secţia de votare. Listele electorale pentru votul prin corespondenţă vor fi întocmite şi tipărite de către Autoritatea Electorală Permanentă până în data de 20 septembrie. Ulterior vor fi puse la dispoziţia Companiei Naţionale Poşta Română.

Localităţile din străinătate în care trebuie înfiinţate secţii de votare precum şi numărul acestora vor fi comunicate Ministerului Afacerilor Externe de către Autoritatea Electorală Permanentă până în data de 11 octombrie.

Autoritatea are apoi la dispoziţie două săptămâni pentru a stabili sediile secţiilor de votare din străinătate din afara misiunilor diplomatice şi a oficiilor consulare.

Pentru buna organizare a alegerilor parlamentare, guvernul a alocat suma totală de 227,7 milioane de lei.

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că până în prezent nu a rambursat niciunui competitor electoral cheltuielile pentru alegerile locale şi nici nu a comunicat sumele pe care le-ar putea deconta. În comunicatul de presă, Autoritatea precizează că activitatea de verificare a documentelor justificative depuse de competitorii electorali este în plină desfăşurare./


Etichete guvernmonitorul oficialalegeri parlamentareregistrul electoralaep

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live