Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

7 Iunie 2019
Vizualizari: 502
Comentează add

Adunarea Generală a ONU stabileşte astăzi prin vot secret cinci noi membri nepermanenţi ai Consiliului de Securitate. România se află printre candidaţi.

Alegeri în Consiliul de Securitate al ONU: România, printre candidaţi

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite stabileşte astăzi prin vot secret cinci noi membri nepermanenţi ai Consiliului de Securitate.

România se află printre candidaţi.

Consiliul de Securitate, care are 15 membri, este cel mai puternic organ din sistemul Naţiunilor Unite şi este singurul organism mondial care poate autoriza un război.

El este format din cinci membri permanenţi cu drept de veto: Statele Unite, Rusia, China, Franţa şi Marea Britanie. Alţi zece membri au mandate de doi ani, după a căror expirare sunt înlocuiţi de ţări din aceeaşi regiune geografică.

Anul viitor devin disponibile cinci locuri, două pentru Africa, unul pentru regiunea Asia-Pacific, unul pentru America Latină şi Caraibe şi unul pentru Europa de Est.

Pentru a fi aleasă în Consiliul de Securitate ONU, o ţară trebuie să aibă sprijinul a două treimi din membrii Adunării Generale, adică cel puţin 129 de voturi din partea celor 193 de state membre cu drept de vot.


Etichete onumembri nepermanenti ai consiliului de securitateromaniacandidati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live