Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

13 Octombrie 2019
Vizualizari: 537
Comentează add

În Polonia au avut locieri, alegeri generale şi se aşteaptă ca Partidul Lege şi Dreptate, de guvernământ, să obţină suficente mandate pentru a putea forma din nou guvernul.

Alegeri generale în Polonia- conservatorii câştigă

rador

Up-date   ora 3.00: Conservatorii aflaţi la putere în Polonia au câştigat alegerile legislative de ieri şi ar urma să-şi păstreze majoritatea absolută în Dieta de la Varşovia. Potrivit rezultatelor oficiale parţiale, Partidul Dreptate şi Justiţie este creditat cu 43,6 la sută din voturi şi va avea 239 de mandate dintre cele 460 ale Camerei Inferioare a Parlamentului, în timp ce principala formaţiune de opoziţie, Coaliţia Civică, de centru, a obţinut 27,4 la sută din voturi şi va avea 131 de deputaţi.

Ştire iniţială: În Polonia au loc astăzi alegeri generale şi se aşteaptă ca Partidul Lege şi Dreptate, de guvernământ, să obţină suficente mandate pentru a putea forma din nou guvernul.

Potrivit BBC, Coaliţia Civică, de centru, pare să continue să rămână principala forţă de opoziţie.

Partidele de opoziţie din ţară şi Uniunea Europeană au criticat vehement Partidul Lege şi Dreptate, afirmând că a subjugat sistemul judiciar şi mass media şi că a făcut din Polonia o ţară mai puţin tolerantă faţă de minorităţi.


Etichete alegeripolonia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live