Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dana Costea

5 Ianuarie 2013
Vizualizari: 1413
Comentează add

Alina Ghica nu a primit numărul de voturi necesar pentru a deveni vicepreşedinte CSM, dar a anunţat că se înscrie şi la reluarea procedurii.

Alegerea vicepreşedintelui CSM a fost amânată

dana-costea

Alina Ghica. Foto: Agerpres.

Alegerea noului vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânată pentru săptămâna viitoare, după ce în jurul singurului candidat, judecătoarea Alina Ghica, s-au creat controverse şi tensiuni.

CSM are însă de vineri un nou preşedinte. Este vorba de Oana Schmidt Hăineală, primul procuror care devine preşedinte al Consiliului.

Ea a ocupat pănă acum funcţia de vicepreşedinte al instituţiei.

Alina Ghica nu a primit numărul de voturi necesar pentru a deveni vicepreşedinte CSM, dar a anunţat că se înscrie şi la reluarea procedurii, moment în care iritarea mai multor judecători din CSM s-a amplificat. 

"Este şi ridicol ca şi după ce candidatura dumneavoastră s-a respins din punct de vedere legal această candidatură nu mai este posibilă. Eu vă spun din start că nu voi participa la un astfel de vot şi cer tuturor colegilor mei judecători să nu participe la un astfel de vot ilegal", a declarat Horaţius Dumbravă.  

Reacţia ministrului justiţiei, Mona Pivniceru, a fost încă mai dură. 

"Candidatura dumneavoastră a fost respinsă. Poate fi să fie milioane de şedinţe, în anul ăsta candidatura dumneavoastră s-a încheiat. Nu ne batem joc ca la parlament, votăm de milioane de ori pe candidaturi înscrise", a declarat Mona Pivniceru.  

S-a ajuns chiar în situaţia în care judecătorii din CSM să ceară plenului anularea alegerilor în întregul lor.

Până la urmă însă, Oana Schmidt Hăineală a rămas preşedinte CSM, iar pentru vice, unde între timp a mai apărut un candidat, procedura se amână. 

"Avem două candidaturi depuse, a doamnei judecător Alina Ghica şi a domnului judecător Cristi Danileţ. A trebuit să ridicăm şedinţa de plen datorită lipsei de cvorum. S-a decis convocarea unei noi şedinţe de plen pentru săptămâna viitoare, care va fi anunţată conform regulamentului", a declarat Oana Schmidt Hăineală.


Etichete CSMalegeriamânarevicepreşedinteAlina GhicaOana Schmidt Hăineală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live