Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

23 Martie 2017
Vizualizari: 588
Comentează add

În perioda 13 aprilie -15 mai se pot depune candidaturi pentru alegerea a doi reprezentanţi ai societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii.

Alegerea a doi reprezentanţi ai societăţii civile în CSM

alina-stanuta

 

Senatul şi Consiliul Superior al Magistaturii anunţă că în perioda 13 aprilie -15 mai se pot depune candidaturi pentru alegerea a doi reprezentanţi ai societăţii civile în CSM.

Organizaţiile profesionale ale juriştilor, consiliile profesionale ale facultăţilor de drept acreditate, asociaţiile şi fundaţiile care au ca obiectiv apărarea drepturilor omului pot propune Biroului permanent al Senatului câte un candidat.

Pot candida pentru aceste funcţii persoanele care sunt specialişti în domeniul dreptului, cu o vechime de cel puţin 7 ani în activitatea juridică, se bucură de înaltă reputaţie profesională şi morală şi nu au calitatea de membru al unui partid politic.

La finele lunii mai va avea loc alegea prin vot secret în plenul Senatului.

În şedinţa plenului din 7 martie senatorii nu i-au ales pe cei doi reprezentanţi ai societăţii civile în CSM pentru că niciunul din cei nouă candidaţi nu a întrunit votul majorităţii senatorilor prezenţi.


Etichete SENATnagistraţiprocurorijudecătoriavocaţiONGdreptconstituţieasociaţii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live