Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 02 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

9 Octombrie 2018
Vizualizari: 586
Comentează add

Proiectul de lege privind parteneriatul civil este aproape finalizat, a anunţat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

ALDE şi PSD susţin introducerea "parteneriatului civil"

radiojurnal

 Foto: pixabay.com.

Proiectul de lege privind parteneriatul civil este aproape finalizat, anunţă preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. El a precizat că documentul a fost discutat cu  reprezentanţii minorităţilor sexuale, cu ONG-urile, dar şi cu experţii de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

"Nu vreau să ne asumăm paternitatea decât paternitatea ideii parteneriatului, paternitatea proiectului nu, pentru că v-am spus că el a fost elaborat de jurişti din CNCD şi în discuţie cu Asociaţia Accept. Colega mea Renate Weber a spus că a parcurs proiectul, l-a analizat, are câteva amendamente de făcut, câteva observaţii, mi-a spus că proiectul e bun şi poate să constituie o bază de dezbatere şi adoptare în parlament", a declarat [pre;edintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. 

PSD susţine acest proiect de lege, care va reglementa o viaţă de familie pentru persoanele care nu sunt căsătorite şi care va interzice explicit adopţiile, în cazul persoanelor care aleg să încheie un parteneriat civil, a declarat deputatul PSD, Florin Manole.

"Are prevederi care se referă, de exemplu, la chestiuni patrimoniale, atât între persoanele de acelaşi sex, cât şi între persoanele de sexe diferite, care nu aveau niciun fel de protecţie juridică", a mai spus deputatul PSD, subliniind că proiectul nu are absolut nicio legătură cu referendumul, nu are niciun impact în Codul civil şi nu schimbă cu nimic subiectul căsătoriei, care rămâne între bărbat şi femeie.


Etichete Călin Popescu TăriceanualdeFlorin Manolepsdparteneriat civilcăsătorieconcubinajadopţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live