Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Clementina Tudor, Ialomița

26 August 2015
Vizualizari: 1187
Comentează add

Distribuţia cardurilor de sănătate către toţi asiguraţii nu a fost finalizată.

Al cincilea termen în 2015 pentru obligativitatea cardului de sănătate

clementina-tudor-ialomita

Foto: Arhivă RRA.

Cu numai câteva zile înainte de intrarea în vigoare a utilizării obligatorii a cardurilor de sănătate, sunt încă dificultăţi privind distribuţia acestora către toţi asiguraţii.

Care este situaţia în judeţul Ialomiţa ne spune corespondenta RRA Clementina Tudor.  

Noul termen privind utilizarea cardului de sănătate bulversează din nou activitatea serviciilor medicale.

Preşedintele Casei de Sănătate Ialomiţa, Mihai Geantă, precizează că toate cardurile depistate nefuncţionale au fost retrase şi reparate, iar acum sunt redistribuite:

”Au fost 29.000 de carduri cu probleme. 15.000 se află sub forma asta a redistribuirii, fie că au avut defecţiune, fie că nu a fost aplicaţia informatică bine setată”.  

Mai există, însă, şi persoane asigurate al căror card este nefuncţional şi nu a fost predat. ”L-a adus, dar nu e bun. Nu ştiu ce are, că cică nu e completat bine, nu ştiu”.

Adevărata problemă, spun medicii de familie, sunt cardurile needitate încă.  

Cladiu Ciulei, medic: ”Sunt mulţi care sunt asiguraţi şi nu au carduri şi sunt mulţi care sunt plecaţi afară, neasiguraţi, aşa, care au cardurile.  eporter: În Ialomiţa sunt 213.000 de asiguraţi şi au fost distribuite 180.000 de carduri de sănătate”.  

În judetul Sălaj, câteva zeci de asiguraţi au refuzat cardul de sănătate din motive religioase, iar peste 300 de carduri au fost deja blocate, după ce proprietarii au uitat codul PIN.

Oficialii Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj au anunţat că persoanele care au refuzat cardul din motive religioase trebuie să solicite o adeverinţă, în baza căreia vor beneficia de servicii medicale.

Adeverinţa va fi eliberată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi va fi valabilă timp trei luni, cu posibilitatea de prelungire. În cazul cardurilor blocate trebuie solicitat un nou cod PIN, care va fi generat pe loc.

Inițial, cardul de sănătate trebuia să fie obligatoriu de la 1 ianuarie 2015. Termenul a fost ulterior amânat de patru ori: 1 februarie, 1 mai, 1 august și 1 septembrie.


Etichete cardul de sănătatemedicii de familieobligatovotatepaciențiCasa de Asigurări de Sănătate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live