Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PERSPECTIVE Duminică, 25 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

22 Mai 2017
Vizualizari: 777
Comentează add

S-a încheiat cel de-al 25-lea summit al Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră

Al 25-lea summit OCEMN, la final

andrei-serban

Teodor Meleșcanu. Foto: mae.ro.

Organizaţia pentru Cooperare Economică la Marea Neagră a încheiat astăzi cel de-al 25-lea summit aniversar, prin adoptarea unui document care stabileşte obiectivele viitoare, printre care şi construirea unei autostrăzi în jurul Marii Negre.

OCEMN doreşte să întărească colaborarea dintre statele membre, mai ales în domeniul infrastructurii, să conecteze organizaţia la regiunea Asiei Centrale şi să o includă în strategia de dezvoltare a Naţiunilor Unite, intitulată "Agenda 2030".

Ministrul român de externe, Teodor Meleşcanu, crede că există unele provocări pe care organizaţia trebuie să le rezolve.

Teodor Meleşcanu: Am reiterat sprijinul ferm pe care îl acordă România Ucrainei pentru integritatea sa teritorială şi suveranitate. Numai prin promovarea unei culturi a dialogului ne putem asigura că această Cooperare Economică la Marea Neagră poate reprezenta o valoare adăugată în cooperarea economică regională şi în acelaşi timp în dezvoltarea unor raporturi cât mai bune între statele participante.


Etichete summit al Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagrăteodor melescanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live