Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

5 Iunie 2020
Vizualizari: 316
Comentează add

REGNUM: România a făcut cadou "fraților" moldoveni mijloace de protecție împotriva coronavirusului defecte.

Ajutorul României pentru R. Modova e "criticat" de agenția REGNUM din Rusia

sergiu-stet

Foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Logo_of_Regnum.png. 

Măștile și costumele de protecție pentru medici pe care România le-a pus la dispoziția Republicii Moldova sub formă de ajutor umanitar în luna mai s-au dovedit de slabă calitate, iar schema privind achiziționarea lor a fost spălarea de bani, scrie agenția rusă de presă REGNUM.

După cum a comunicat agenția de presă Agerpres, aceste mijloace de protecție fuseseră refuzate anterior în România din cauza calității slabe, iar atunci s-a hotărât ca acestea să fie trimise în Republica Moldova.

După cum a declarat la audierile din Parlamentul României vicepreședintele comisiei parlamentare pentru sănătate, Emanuel Ungureanu, companiei Unifarm i s-a alocat o importantă sumă de bani din bugetul României pentru achiziționarea de echipamente medicale, de măști și costume de protecție pentru medicii implicați în lupta împotriva coronavirusului.

Apoi, spitalele românești au refuzat măștile și echipamentele acestei companii din cauza calității lor scăzute, iar Ministerul Sănătății al României a decis să le doneze Republicii Moldova.

"Este o spălare de bani, care s-a transformat și într-un scandal diplomatic. Am donat Moldovei echipament de protecție și măști proaste, la care au renunțat spitalele românești", a spus el. De notat că totul a căpătat forma unei recumpărări.

Direcția Națională Anticorupție a României a început o anchetă privind spălarea de bani în proporții deosebit de mari în legătură cu compania Unifarm. Deputatul susține că la schemă au participat și funcționari din Ministerul Sănătății. 

Autoritățile moldovenești nu au comentat informația referitoare la faptul că ajutorul venit din partea României era cu defecte și s-au limitat să spună că sunt oricum recunoscătoare pentru orice fel de susținere într-un moment dificil.
 
Agenția rusească de presă Regnum reamintește faptul că la începutul lunii mai România a expediat în Republica Moldova un convoi de 20 de camioane cu ajutoare umanitare pentru combaterea epidemiei de coronavirus.
 
În jurul modului în care autoritățile de la Chișinău au întâmpinat ajutoarele atunci a izbucnit un scandal. Politicienii și activiștii proromâni de la Chișinău au criticat dur conducerea țării pentru faptul că au întâmpinat ajutoarele din România insuficient de solemn și fără niciun fel de ceremonie în Piața Centrală din Chișinău.
 
Mai mult, s-a constatat că autoritățile române sperau să fie întâmpinate în Piața Centrală din capitala moldovenească cu ceremonii solemne și la cel mai înalt nivel.
 

Etichete REGNUMPRESĂRusiaRomâniaRepublia Moldovaajutorcoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live