Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Octombrie 2016
Vizualizari: 981
Comentează add

Ministrul energiei, Victor Grigorescu, a precizat că ajutorul trebuie însoţit de măsuri de restructurare şi modernizare a companiei.

Ajutor de stat pentru Compania Naţională a Uraniului

radiojurnal

 Galerie în mina de uraniu Botuşana, judeţul Suceava    Foto: radioiasi.ro

Compania Naţională a Uraniului va primi un ajutor de stat de 62 de milioane de lei timp de 6 luni pentru a-şi putea rezolva problemele financiare majore cu care se confruntă.

Ministrul energiei, Victor Grigorescu, a precizat că ajutorul trebuie însoţit de măsuri de restructurare şi modernizare a companiei.

"Intenţia este ca în această perioadă de 6 luni compania să realizeze un plan de restructurare şi de eficientizare. Există deja o serie de măsuri în curs de adoptare la nivelul companiei, măsuri de modernizări minime la unele instalaţii sau introducerea unui proces tehnologic mai eficient astfel încât la finalul acestui termen compania să poată relua livrările către beneficiarul tradiţional", a declarat ministrul Victor Grigorescu.

Statul român urmează să transmită Comisiei Europene planul de restructurare a companiei, iar sprijinul financiar va fi pus în aplicare cu respectarea normelor naţionale şi ale Uniunii Europene. Un ajutor de stat de 167 milioane de lei i-a fost acordat anul trecut în aceleaşi condiţii Complexului Energetic Hunedoara, aflat în faliment.


Etichete Victor Grigorescuuraniuajutor de statcompanieenergieComplex Energetic HunedoaraBotuşana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live