Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 16 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

29 Mai 2015
Vizualizari: 1167
Comentează add

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, indemnizaţia de şomaj este echivalentă cu 50% din valoarea indicatorului de referinţă al asigurărilor pentru şomaj.

Ajutor de şomaj pentru absolvenţii care au împlinit 16 ani

radiojurnal

Foto: Arhivă RRA/Maria Măndiță.

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ care au împlinit 16 ani pot primi ajutor de şomaj timp de şase luni.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, indemnizaţia de şomaj este echivalentă cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj.

Tinerii pot primi această indemnizaţie dacă se înregistrează ca persoană în căutarea unui loc de muncă la Agenţia de ocupare a forţei de muncă în raza căreia îşi au domiciliul, în cel mult 60 de zile de la data absolvirii.

Pentru a se înregistra ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, absolvenţii au nevoie de actul de identitate, original şi copie, actele de studii şi de calificare sau adeverinţă din care să rezulte data absolvirii, original şi copie, şi adeverinţă medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.


Etichete Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncățomajtineriindemnizaţia de şomajindicatorul social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live