Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Podină

26 Februarie 2022
Vizualizari: 511
Comentează add

Refugiații ucraineni care ies din România prin Vama Petea au fost întâmpinați de voluntarii Crucii Roșii din Satu Mare cu alimente și apă, multe strânse din donațiile populației.

Ajutoare pentru refugiaţii ucraineni sosiţi în judeţul Satu Mare

sergiu-podina

Refugiații ucraineni care ies din România prin Vama Petea au fost întâmpinați de voluntarii Crucii Roșii din Satu Mare cu alimente și apă. Foto: Sergiu Podina

Refugiații ucraineni care ies din România prin Vama Petea au fost întâmpinați de voluntarii Crucii Roșii din Satu Mare cu alimente și apă, multe strânse din donațiile de la populație. De asemenea, li s-a solicitat sprijinul autorităților locale din mai multe comune și orașe din județ, înfrățite cu localități din Ucraina.

Astfel, primarul din Târna Mare, Monica Sobius, a plecat cu un ajutor umanitar în valoare de 15.000 de lei în localitatea Hija din regiunea Transcarpatia. Transportul conținea lucruri necesare oamenilor care fug din calea conflictului.

Monica Sobius: Ei au spus că au venit foarte mulți refugiaţi la Vinogradov, peste 5.000. O parte dintre ei au fost repratizaţi către localitățile din apropiere, inclusiv Hija, și trebuie să organizeze spaţi de cazare cel puţin pentru 200 de refugiaţi. Deha ieri aveau peste 100 de refugiaţi, astăzi iar soseste o tranşă. Şi 106 saltele am găsit pe stocuri şi două generatoare electirce, lanterne, farfurii de unică folosinţă, cablu electric. Ne-am deplasat eu şi viceprimarul, i-akm anunţat pe cei din Hija şi au venit în prima localitate, în Diakovo, microbuze şî au preluat transportul de ajutoare.

Realizator: Potrivit corespondentului RRA, Sergiu Podină, mai multe primării din Satu Mare au anunțat că strâng donații la sediile lor pentru civili refugiați care vin din zonele de conflict din Ucraina, iar proprietarii unui hotel din Tășnad au anunțat că le vor oferi cazare și masă gratuit celor care fug din calea războiului.


Etichete (ii)frontieravamaajutoarerefugiati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live