Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

27 Iulie 2016
Vizualizari: 1091
Comentează add

30 de familii au primit materiale de construcţii şi ajutoare umanitare de la Crucea Roşie.

Ajutoare pentru mai multe familii din Petroşani, afectate de inundaţii

ilie-pintea

După inundații, în cartierul Aeroport din Petroșani (foto: Ilie Pintea)

La Petroşani, 30 de familii, ale căror locuinţe au fost afectate de inundaţiile înregistrate în zonă luna trecută, au primit materiale de construcţii şi ajutoare umanitare de la Crucea Roşie.

Familiile locuiesc în cartierul numit "Aeroport", ploile abundente au afectat locuinţele aflate la nivelul solului. Autorităţile locale le-au alocat ajutoare financiare de urgenţă însă au cerut Consiliului Judeţean implicarea pentru găsirea unei soluţii pe termen lung.  

Locuitorii cartierului "Aeroport" au avut cel mai mult de suferit în urma ploilor de luna trecută, când apartamentele de la parter au fost inundate, iar oamenii nu au mai rămas cu nimic.  : 

Autorităţile locale au acordat ajutoare de urgenţă în valoare de câte 3.000 de lei pentru familiile sinistrate şi au depus un proiect de finanţare pentru realizarea unei reţele suplimentare de canalizare în zonă.

Primarul Municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi. "Facem o magistrală foarte mare de colectare a apelor fluviale din această zonă, astfel încât acest pericol al inundării zonei în care ne aflăm să nu mai existe.

"Din momentul în care Consiliul Judeţean ar aproba alocarea acestor bani, eu cred că în maxim o lună şi jumătate, lucrarea ar putea fi finalizată."  

Zona de sud a Petroşaniului este cea mai expusă la inundaţii, pentru că blocurile se află într-o zonă joasă, unde se acumulează apele la fiecare ploaie.  

Reţeaua de canalizare propusă pentru construcţie în zona "Aeroport" din Petroşani ar urma să facă faţă la debite de 100 de litri, în 24 de ore şi ar costa în jur de 300.000 de mii de euro.


Etichete locuinţe au fost afectate de inundaţiiajutoareCrucea RoşiePetroşani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live