Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

22 Iulie 2021
Vizualizari: 659
Comentează add

Aproape 150 de milioane de lei au fost aprobate de guvern pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren de la începutul anului.

Ajutoare pentru județele afectate de inundații, aprobate de Guvern

andrei-serban

Foto: Arhivă.

Aproape 150 de milioane de lei au fost aprobate de guvern pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren de la începutul anului.

Banii urmează să fie folosiţi pentru repararea clădirilor, a drumurilor judeţene, podurilor şi podeţelor. Tot ieri, a fost adoptată şi o ordonanţă de urgenţă care reglementează măsurile de protecţie împotriva urşilor.


Reporter: În şedinţa de ieri, Guvernul a adoptat o hotărâre prin care se alocă bani pentru 243 de localități din 17 județe care au fost afectate de fenomenele naturale extreme de la începutul anului și până pe 15 iulie inclusiv.

Ministrul dezvoltării, Cseke Attila, a spus că aceşti bani vor fi folosiţi pentru repararea clădirilor, a podurilor şi drumurilor județene afectate.


Cseke Attila: Este vorba despre 27 de colmatări de pârâuri și râuri, 191 de drumuri comunale afectate, 69 de drumuri județene, 487 de drumuri forestiere, sătești, ulițe şi diguri, 87 de maluri surpate, 38 de obiective economico-sociale afectate, 186 de poduri și podețe afectate.


Reporter: Cseke Attila a mai spus că fondurile care vor fi alocate pentru refacerea localităților inundate din 16 iulie şi până astăzi se vor regăsi într-o altă hotărâre de guvern.

OUG privind urșii

Tot ieri a mai fost adoptată și Ordonanța de Urgență care se referă la urșii care vin în localități.

Dacă riscul este mic, adică ursul fuge de om, acesta va fi alungat, dacă ursul nu fuge de om, atunci acesta va fi tranchilizat sau relocat şi dacă ursul atacă omul sau animalele din gospodării, el poate să fie împușcat.

Această Ordonanţă de Urgenţă prevede şi amenzi mai mari pentru persoanele care vor hrăni urşii.


Etichete guverninundatiiursicseke attila(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live