Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

18 Februarie 2020
Vizualizari: 641
Comentează add

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că există tentative de destabilizare a procesului de pace din Donbas.

"Agravarea situaţiei din Donbas nu va schimba direcţia urmată de Kiev"

sergiu-stet

 Fost Spital din Slaviansk, regiunea Doneţk.        Foto: Sergiu Şteţ.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că agravarea situaţiei din Donbas nu va schimba direcţia urmată de Kiev în reglementarea situaţiei din regiune, relatează RIA NOVOSTI.
 
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut această declaraţie în finalul reuniunii de urgenţă a Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei. 
 
El a menționat că "există provocări", iar "armata a răspuns în forţă, în consecință". Cu toate acestea, potrivit preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, situația este "controlată în totalitate".
 
Autoproclamatele republici Doneţk și Lugansk și forțele de securitate ucrainene s-au acuzat reciproc de încălcarea armistiţiului. Zelenski a catalogat escaladarea situaţiei drept o încercare de a perturba procesul de pace.
 
Kremlinul a anunţat că a văzut informaţiile despre aceste confruntări, dar că nu deţine detalii. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, a comentat informaţiile despre agravarea situaţiei din Donbas, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI. 
 
"Am văzut informaţiile care au apărut şi care atestă faptul că, în cursul acestei dimineţi (marţi, 18 februarie), ar fi avut loc noi confruntări la frontiera autoproclamatei republici populare Lugansk cu forţele guvernamentale ucrainene. 
 
Dmitri Peskov a precizat că partea rusă nu dispune de astfel de informaţii. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că există tentative de destabilizare a procesului de pace din Donbas. El a mai afirmat că a convocat de urgenţă reuniunea Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei.
 
Marţi, 18 februarie, cele două republici autoproclamate populare Doneţk şi Lugansk au anunţat că s-au înregistrat noi cazuri de încălcare a armistiţiului în estul Ucrainei din partea forţelor guvernamentale ucrainene. 
 
Statul Major al Forţelor Reunite ale Ucrainei a anunţat că poziţiile forţelor guvernamentale ucrainene, amplasate în apropiere de localităţile Novotoșkivske, Orehove, Krîmske şi Volni, au fost ţinta unor atacuri armate.
 

Etichete KievDonbasVolodimir ZelenskiDoneţkLugansk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live