Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Iulie 2021
Vizualizari: 564
Comentează add

Se lucrează la un proiect de act normativ care va permite transferul de la Min Transporturilor. Sindicatul navigatorilor anunță proteste la București contra militarizării agenției.

Agenția de Salvare pe Mare-Constanța nu se desfiinţează, trece la Interne

radiojurnal

Foto: Adriana Tudose / RRA

Agenția Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare nu se desfiinţează, ci trece de la Ministerul Transporturilor la cel de Interne. Este anunţul făcut astăzi de ministrul de interne, Lucian Bode, care afirmă că se lucrează la un proiect de act normativ care va permite acest transfer.

Corespondentul RRA,  la Constanţa, Sorin Cealera, are detalii despre ARSVOM.


Sorin Cealera: Pe 4 iulie, ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, anunţa intenţia de a desfiinţa Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare şi preluarea atribuţiilor acestei agenţii de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Anunţul a venit la scurt timp după trimiterea în judecată a directorului ARSVOPM, Daniel Manole, pentru luare de mită. În locul acestuia a fost numit interimar maiorul Ionuţ Voicu, de la ISU Dobrogea. Ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, a declarat astăzi că se impune o schimbare şi că DSU va coordona activitatea agenţiei.


Lucian Bode: A fost constituit un grup de lucru interministerial, în scopul elaborării unui proiect de act normativ necesar pentru preluarea ARSVOM din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în cadrul Ministerului de Afaceri Interne. Categoric, este o instituţie cu rol esenţial în domeniu, ea are nevoie, cunosc foarte bine, de un proces de restructurare, dar nicidecum nu se pune problema desfiinţării. Noi ne-am exprimat intenţia de a prelua, prin DSU, coordonare acestei agenţii.


Sorin Cealera: Sindicatul Liber al Navigatorilor din cadrul ARSVOM se teme că o mare parte dintre angajaţii agenţiei şi vor pierde locurile de muncă din cauza mediei de vârstă ridicate, de peste 45 de ani, şi a protestat joia trecută la Constanţa împotriva militarizării agenţiei. Sindicaliştii au cerut întâlniri cu ministrul transporturilor pentru lămurirea situaţiei şi au anunţat posibilitatea de a continua acţiunile de protest şi la Bucureşti.


Etichete Agenția Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe MareARSVOMconstanțalucian bodeisu dobrogeaministerul afacerilor interneministerul transporturilorSindicatul Liber al Navigatorilor

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live